Sconesit, eli teeleivät valmistuvat helposti ja nopeasti. Taikinaa ei tarvitse kohottaa, vaan se valmistuu uunissa.
Valmista aamu- tai iltapalaksi, tai kun leipä on päässyt loppumaan. Miksei välipalanakin käy. :)
Sopivat myös keittojen ja salaattien lisäkkeeksi.
Tässä oma muunnokseni, porkkana/juustoraasteen voi jättää halutessaan kokonaan pois.
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl sokeria
60g pehmeää voita tai margariinia
2 dl maitoa
1 keskikokoinen porkkana raastettuna
1 dl juustoraastetta
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää rasva ja maito sekoittaen.
Lisää joukkuun porkkana- ja juustoraaste, sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa 2 osaan, taputtele pellille kaksi pyöreää leipää.
Leikkaa taikinapyörällä kumpikin neljään osaan. Paloja ei tarvitse irrotella toisistaan.
Uuniin 225 astetta n. 10 minuuttia.
Tarjoa vaikkapa keiton kanssa. (Itselle maistui jogurtin kanssa..:))
keskiviikko, 18. tammikuu 2012
Kommentit