Tylsyys iski, jääkaapissa oli tuorejuustoa ja kinuskikastiketta, ja niistä sitten rupesin tälläistä väsäämään:)
Kakku ei ole niin makeaa miltä kuulostaa, enkä laittanut siihen sokeria ollenkaan.

Jos oikein makeaa tekee mieli, voi itse täytteeseen lisätä sokeria makunsa mukaan:)

Tuli yks leivontasuosikeista tässä perheessä !



Pohja:

n.200g digestive-keksejä
n. 70g voita tai margariinia

Täyte:

1 prk (2dl) kinuskikastiketta
n. 3dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
3tl liivatejauhetta tai 6 liivatelehteä.

Kiille:

n. 4dl maitoa
kaakaojauhetta oman maun mukaan (itse laitoin n. 5rkl, käytin oboyta eli valmiiksi sokeroitua kaakaota. Jos käytät tummaa leivontakaakaota, lisää joukkoon sokeria n. 3/4 dl)

Murskaa keksit, sekoita voin kanssa ja painele leivinpaperilla pohjustettuun kakkuvuokaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n.5 minuutiksi. (Jos käytät liivatejauhetta, purkin kyljessä on ohje)

Puristele ylimääräinen vesi pois, kuumenna pieni määrä kinuskikastiketta ja sekoita liivatteet hyvin kinuskikastikkeen kanssa.

Sekoita loppukinuskikaste, tuorejuusto ja liivateseos hyvin keskenään, kaada kakkuvuokaan, tasoita päällinen ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.

Valmista kiille:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n.5 minuutiksi, kuumenna kaakao (sekoita maito ja kaakao kunnolla valmiiksi. Leivontakaakao kannattaa siivilöidä) ja sekoita ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Kaada kakun päälle hieman jäähtyneenä (ei saa olla kamalan kuumaa kun kaadat kakulle).

Anna hyytyä muutama tunti kylmässä.

Koristele vaikka nonparelleilla ja suklaasydämillä ja nauti :)