Joskus katsoin tv;stä jotain kokkikilpailua, jossa valmistettiin lohiterriiniä.
Halusin sitten koittaa myös tehdä terriiniä kun en ennen sitä ole valmistanut. Tosin, tämä tehtiin jauhelihasta eikä lohesta, kun sitä sattui jääkaapissa olemaan pari pakettia. (: Ohje on gluteeniton.

Tarvitset :


2 pkt pekonia
800g jauhelihaa
200g kinkkua
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl timjamia
1 tl mustapippuri
½ tl muskottipähkinäjauhetta
1 ½ tl suolaa
½ tl paprikamaustetta
2 kananmunaa
2 dl vispikermaa
(muutama laakerinlehti)


Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka, laita halutessasi pohjalle muutama laakerin lehti.
Vuoraa vuoka pekonilla. (kuva alhaalla)
Kuullota sipuli. Kuutioi kinkku ja loput pekonista.
Valmista massa kulhossa vatkaimella. Sekoita pekoni ja kinkkusuikaleet, liha ja sipuli tasaiseksi massaksi.
Lsiää puristettu valkosipuli, mausteet, ja kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.
Lisää kerma massaan nauhana kokoajan sekoittaen.
Laita massa vuokaan, käännä yli jäänee pekoniviipaleet massan päälle. Kääri folio vuoan päälle.
Paista ensin 1 tunti 175c asteessa, lisää lämpö 200c asteeseen ja anna olla toinen tunti. Tarkista kypsyys.
Terriini on kuulemma parhaimmillaan  muutaman päivän päästä jääkaapissa oltuaan, kun massa on niin kiinteää että siitä saa vaikka leivän päälle siivuja. Täällä se tosin meni melkein samantien, että jäi kokeilematta ;)