Yritin käyttää luovuuttani, eli itse sekoittelin kuivakakkuun aineita. Muistuttaa varmaan paljon kentuckyn kakkua (kuorrute on ainakin kentuckyn ohjeesta) ja oli hyvää, kakku meni miltei samantien.

Tarvitset

200g voita
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
2 rkl mantelirouhetta
½dl maitoa
1 tl vaniljasokeria


Vaahdota rasva ja sokerit,lisääkananmunat mukaan yksitellen sekoittaen.
Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan vuorotellen maidon ja pähkinäseoksen kanssa.

Kaada kakku vuokaan. 175c n.40 minuuttia.

Kun kakku on jäähtynyt, valmista kuorrute.
1 dl kermaa

100g voita

2 rkl sokeria

300g tomusokeria

Kiehauta kerma ja voi kattilassa.

Ruskista sokeri kattilassa (ensin sokeri sulaa, sitten muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi ja lopulta palaa).
Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa ettei se ehdi palaa.
Lisää rasva ja anna sen sulaa. Lisää kerma ja kiehauta seos koko ajan vatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jos kuorrute näyttää paakkuiselta, lämmitä kuorrutusta hieman kokoajan sekoittaen. Anna kuorrutuksen jäähtyä muutama minuutti. Kuorrute saa olla melkoa paksua. Tomusokeria voi siivilöiden lisätä jos tuntuu löysähköltä.

Kaada kuorrute kakulle, anna jähmettyä ja nauti :)