Oma suosikkini laatikkoruoista on varmaan tämä. Tai lanttulaatikko, en osaa päättää.
Tässä kumminkin ohje (elisan ruokapuolelta hiukan muunneltuna) täyteläiseen porkkanalaatikkoon;

 

  • 1 kg porkkanoita
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 dl puuroriisiä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl täysmaitoa 
  •  2 munaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl siirappia
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1/4 tl muskottipähkinää 


    Keitä paloitellut porkkanat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesi juuri peittää porkkanat.
    Ota keitinvesi talteen, ja pane riisit siihen kiehumaan. 
    Soseuta porkkanat kulhossa

    Lisää soseeseen maito, kerma, muna sekä mausteet. Tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa

    Kun vesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat kypsiä, yhdistä riisit muihin aineksiin.
    Sekoita hyvin.

    Tarkista suolan määrä. Kaada seos voideltuun vuokaan.
    Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
    Paista 200 asteessa 45 minuuttia.