Ranskalainen jälkiruokaherkku, joka kuuluu myös omiin suosikkeihini (tällä ohjeella!)
Useilla ohjeilla oon yrittänyt tehdä, ja tällä oon saanut kaikista parhaimman makusen. Pikkuveljetkin tykkää tosi lujaa, vaikka aluksi kuulemma oli outoa kun vanukas tehdään uunissa.. ;D
Näitä tarvitset
2dl Flora vanilla
½ dl maitoa
½ dl sokeria
2 keltuaista
Päälle fariinisokeria.
Kuumenna flora vanilla ja maito liedellä, älä kiehauta.
Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa.
Lisää maitoseos nauhana keltuaismassan sekaan kokoajan sekoittaen.
Varaa syvä pelti ja täytä n. puoleenväliin vedellä.
Jaa vanukkaat pieniin uunivuokiin (myös uuninkestävät kaffikupit käy) ja laita ne vesihauteeseen.
Paista uunissa 180c n. 30 min, ota vanukkaat pois, ripottele päälle hieman fariinisokeria ja anna olla vielä n.15min, kunnes on hyytynyt kunnolla. Nauti :)
sunnuntai, 13. marraskuu 2011
Kommentit