Teki mieli leipoa jotain pikkusuolaista, ja jääkaapissa oli tälläiseen sitten aineksia.

Rahkavoitaikina;

250g  voita tai margariinia

1tl leivinjauhetta

n. 4dl vehnäjauhoja

1 prk (250g) maitorahkaa

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot hiekkamaiseksi.

Lisää rahka nopeasti sekoittaen mukaan.

Jähmetä kylmässä n. tunti.

Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi, taita taikina 3-kerroin, käännä pituussuuntaan ja kauli uudestaan. Toista 2 kertaa. Tällä saat taikinaan lehtevyyttä.

Täyte:

n. 200g kinkkua kuutoituna
vähän yli 2dl juustoraastetta (voi käyttää myös vaikka yrttituorejuustoa purkin)
Ripaus musta- ja valkopippuria

Voiteluun kananmunaa ja pinnalle lisää juustoraastetta.

Sekoita kinkkukuutioit ja juustoraaste ja mausta pippureilla.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, levitä täyte taikinalle ja kääri taikina rullalle ihan niinkuin kääretorttu.

Leikkaa veitsellä paloiksi, pistä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200c n. 20min, nauti :)