Ei ole tullut tehtyä pitkään, oli tosi hyvää!

Pitää tehdä useamminkin, sain eilen tehdä toisen kun ensimmäinen meni samantien.

Myöhemmin teen porkkanaleivoksia & kehittelen jotain mascarponesta, kun sitä tuola jääkaapissa on.

Mutta siis takaisin aiheeseen, tässä taivaallinen ohje omenapiirakkaan:

2 munaa
1dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
100g sulaa voita
1 dl maitoa
2 keskikokoista omenaa
Pinnalle kanelia, inkivääriä ja sokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää siiviliöiden taikinaan.
Sekoita sulanut voi ja maito varovasti taikinaan.

Levitä voideltuun vuokaan. (Ei siis pellille, tuplaa ohje jos haluat uunipellillisen)
Viipaloi omenat, levitä kauniisti taikinan päälle.
Ripottele omenoiden päälle kanelia ja sokeria, ja ripaus inkivääriä.

Paista 20-25min 200c.


Anna jäähtyä.

Valmista halutessasi vaniljakastike:

4 dl maitoa
1 kananmuna
3 rkl sokeria
reilu 1 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kaikki paitsi vaniljasokeri kattilassa.

Lisää levylle, anna pulpahtaa (älä kiehauttele!), nosta pois levyltä. Laita kylmään vesihauteeseen, lisää vaniljasokeri ja sekoittele kunnes on haaleaa.

Jotkut lisäävät ylläolevan seoksen 2dl vatkattua kermaa, koitin tätä kerran, mutta siitä ei ollut mielestäni mitään erityistä hyötyä. Kuohkeutui vähän, mutta oli myös oudon oloista ja kerma 'mössöytyi' päälle. Suosittelen jättämään siis vatkatun kerman pois.


Tarjoa siis hieman lämpimän omenapiirakan kanssa ja nauti =)